Site icon Успех с Антоанета

Трикове За Спестяване На Повече Пари

Хората тепърва ще разбират, че спестяването на пари е повече на психологическа основа, отколкото на физическа. Тези психологически разсъждения са това, което прави възможно някой с по-ниски доходи да спести повече от някой с по-голям доход. Освен това правилата за правене и спестяване на пари са почти еднакви от началото на времето или поне докато цивилизацията помни.
Здравейте зрители, добре дошли в поредната ми интригуваща публикация. За мен е удоволствие и чест да продължавам да пускам блогове по много теми в различни области на живота.
В този блог обаче ще обсъждам някои от начините, по които всъщност можете да се подлъжете да спестите повече пари, отколкото сте планирали. Има и други свързани произведения, които съм правила в миналото и ще знаете, ако сте се абонирали за моя канал.
Така че, направете си услуга и се абонирайте още сега. Влизайки в бизнеса на деня, когато говорим за книги, които ни помагат във финансовото ни пътуване, е много трудно да пропуснем определена книга, наречена „Най-богатият човек във Вавилон“ от Джордж С. Класън.
Много от нас са запознати с историята на Аркад, който е бил най-богатият човек във Вавилон преди около три хиляди години. Тъй като правилата за финансова свобода почти не се променят, винаги можем да научим нещо от Аркад.

Нека преминем към насоките за спестяване на повече пари

И така, на какви неща ни научи Аркад в тази толкова интересна книга?

Увеличете това, което печелите: Винаги помага финансово, ако човек се стреми да получи повече знания за това, което прави. Търсенето на начини за директно увеличаване на доходите ви означава увеличаване на способността ви да спестявате.
Тренирайте се, станете фрийлансър, ходете на уроци, напредвайте в обучението си и правете каквото мислите, че може да ви подготви за по-голяма финансова стабилност.

Запазете контрол върху това, за което харчите парите си


От съществено значение е да живеете според възможностите си, ако искате да имате финансовата свобода. Може да е трудно за някой, който не печели достатъчно, да управлява това и още по-трудно за някой, който печели достатъчно, но иска да спести част от парите.
Повечето хора бързо надграждат списъка си с разходи и жизнения си стандарт незабавно; имат положителна промяна във финансовото им състояние. 

Борба срещу всякаква форма на загуба

За да правите бизнес, основно се нуждаете от две неща, капитал и способност да предотвратите загуба. Ако имате капитал и правите бизнес, който включва големи загуби, ще е по-добре да похарчите парите за лекомислие.
Губите пари чрез алчност и опити да спечелите бързи пари, така че винаги е по-добре да се пазите от синдрома на бързото забогатяване и да инвестирате само в бизнеси и предприятия, които имат по-добри перспективи да ви осигурят адекватна възвръщаемост. „Никога не губете пари“ трябва да бъде най-изтъкнатото правило за всеки инвеститор.

Накарайте парите си да вършат работата си вместо вас

Умножаването на парите е един от ключовете за финансовата свобода. Ако продължавате да спестявате пари, без да се опитвате да ги умножите, защо тогава спестявате на първо място? Този принцип е това, което разграничава бедните от богатите.
Богатите оставят парите си да работят за тях и носят повече пари. Ето защо някои хора казват: “Богатите стават по-богати”.

Напълнете чантата си, като спестите около десет процента от доходите си

Това е правило, което звучи просто, но все пак само някои хора са способни да го направят ефективно. Винаги е по-безопасно първо да си платите, като спестите около десет процента от доходите си, а след това да продължите да използвате останалите пари, за да се погрижите за другите си нужди.

Уверете се, че в бъдеще има бъдещи доходи за вас и вашето семейство

По-просто казано, уверете се, че имате пенсионен план и застраховка. Спестяванията, които имате винаги, помагат за изграждането на пасивен доход за вас и вашето семейство в бъдеще. Това просто означава, че трябва да спестите повече, за да се чувствате удобно в бъдеще.

Правете печеливши инвестиции от дома си


Кое е по-добре, като плащате акции и изграждате инвестиционни портфейли или плащате наем на наемодателя си всеки месец? След като имате дом, независимо колко лошо става, винаги можете да се успокоите с факта, че има покрив над главата ви.
И така, как да се подлъгвате да спестите повече?
Можете да автоматизирате спестяванията си, като конфигурирате банковата си сметка да прехвърля десет процента от приходите ви към друга инвестиционна или спестовна сметка.
Вземете мотивация от съмишленици. Потърсете някой, който иска да спести точно толкова, колкото и вие, и да работим заедно по състезателен начин. Най-добрата форма на мотивация е здравословното състезание.
Практикувайте психическо счетоводство. Може да звучи странно, но мозъкът ви винаги може да бъде подмамен да постигне целите, като назове спестовната сметка според предвидения проект.
Например, ако искате да имате акаунт, за да спестите пари за собствения си дом, акаунтът може да бъде наречен „Акаунт за мечтания дом“. Работи.
Запазете всякаква форма на бонуси във вашата инвестиция или спестовна сметка. По този начин ще бъдете по-малко склонни да изразходвате тези бонуси небрежно.
Никога не гледайте на спестяванията като на лишаване от добрите неща, които животът може да предложи.
Увеличавайте постепенно тези спестявания на всеки шест до дванадесет месеца, в зависимост от това колко финансово стабилни сте.
Направете достъпа до тези спестовни сметки по-труден, за да не прибягвате до тях, когато имате финансов проблем.
Визуализирайте бъдещата си спестовна сметка и за какво искате да я използвате. Това ще стимулира душата, тялото и ума, за да постигнете целите си.
Никога не се оправдавайте, че не сте постигнали целите си за спестявания, независимо от обстоятелствата.
След като постигнете една цел, бързо задайте следващата цел. Това помага да се намали самодоволството по всякакъв начин.
Това са само някои от триковете, за които вярвам, че могат да дадат максимални резултати, но на всеки е позволено да опита каквото му върши работа.
Ако този блог ви е научил да спестявате повече, моля, харесайте го и го споделете, абонирайте се за блога ми, защото има още такива статии. Също така ми позволете да чуя вашите мнения и коментари.
 
Заповече идеи, прочетете 17 Съвета за Спестяване На Време И Енергия 
© Lifestyle Tips by Antoaneta

Exit mobile version