30-дневното предизвикателство

ЗАПОЧНЕТЕ СЕГА

30-дневното предизвикателство с мен: „Как да спечелите в живота си за 30 дни“

През следващите 30 дни ще споделям с вас по 1 бърз съвет, който ми помогна в моето пътуване и знам, че ще помогне и на вашето.
Как да спечелите в живота си за 30 дни

Как да се събуждате в пет часа сутринта

Ако искате лесно да се събуждате в 5 сутринта, трябва редовно да си осигурявате качествен сън. В днешно време повечето хора не спят достатъчно.

Според експерти липсата на сън може да причини много здравословни проблеми.

Стоенето до късно и взирането в екраните на смартфоните може да наруши съня ви. В интерес на истината трябва да променим повечето от навиците си, тъй като те са вредни за моделите ни на сън.

Ако сте решени да се събудите в 5 сутринта, трябва да съня ви да е качествен.

  1. Правете упражнения след като се събудите

Доброто качество на съня зависи от това какво правите, когато се събудите. Първите 90 минути са много важни. Упражнението сутрин може да ви помогне значително да подобрите съня си. Тези физически дейности подсказват на тялото ви, че е ден.

Така че трябва да станете от леглото си и да се заемете с някаква физическа дейност, преди да закусите. Този навик изпраща сигнал до мозъка ви, че е ден.

Правенето на упражнения сутрин може да помогне за подобряване на познаниято ви. Когато се движите, мозъкът ви освобождава ендорфини и кортизол. В резултат на това сте склонни да се храните по-будни и пълни с енергия. Това може да бъде дори по-ефективно от чаша кафе.

Друго предимство на сутрешните упражнения е, че те ще засилят метаболизма ви.

Упражненията също повишават вътрешната ви температура, което ще помогне на тялото ви да изгори повече калории през деня. Ако искате да се насладите на повече ползи, можете да изпиете чаша зелен чай или черно кафе преди тренировка.

Този навик ще премахне мастните киселини, докато тренирате.

Ако тренирате преди закуска, тялото ви изгаря захар вместо кислород. В резултат на това тялото ви няма достъп до достатъчно захар. И така, той се обръща към мастните резерви, за да произвежда енергия. И така можете да се поддържате във физическа и психическа форма.

Повечето от нас водят заседнал начин на живот.

Добрата новина е, че можете да компенсирате негативните ефекти от този начин на живот. Ако тренирате сутрин, можете да останете нащрек през целия ден.

Тренирай сутрин

Съвети, за да започнете:

Правете поне 5 минути упражнения сутрин. Всичко, което трябва да направите, е да станете 5 минути по-рано. Да отделите 5 минути от деня си не е голяма работа. Изберете време и се придържайте към него.
През тези 5 минути можете да правите желаните от вас физически дейности. Например, можете да направите кратка разходка, да се включите в йога сесия или да направите бърза тренировка във фитнеса.
Очаквайте утрешния съвет!
id

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ СЕГА