Site icon Успех с Антоанета

25 Навици За Постигане На Успех И Благополучие

успех

Без съмнение, всеки човек иска да бъде успешен, здрав, богат и щастлив. Всички искаме да се радваме на живота си възможно най-много и да направим света едно страхотно място за живеене.

Хората искаме да сме свободни от всички форми на негативизъм – тъга, неуспех, – бедност, болести и други.

Въпреки че всеки човек иска положителна енергия и мрази негативната, повечето хора не са в състояние да постигнат тези желания.

Голям процент от хората на планетата ежедневно се сблъскват с тъга, болести, провали, бедност, депресия, тревожност, страх и т.н.

Само малка част са в състояние да постигнат позитивност и да водят добър и удовлетворяващ начин на живот.

Разликата между тези, които живеят пълноценен живот, и другата група хора е толкова огромна, че изисква внимание – което ни кара да разберем, че трябва да има диференциращ фактор между тези две групи хора в света.

Здравейте и добре дошли в новото издание на нашия блог. Нашата основна грижа е да ви предоставим съвети за подобряване на вашето здраве и съвети за по-задоволителен живот.

В нашата страница ще намерите много информация и полезни съвети на тема начин на живот и финансовата свобода. Надяваме се, че ще се абонирате за нашия канал, за да имате достъп и до други подобни материали.

Също така ви призоваваме да харесате страницата ни във Facebook, за да получавате актуална информация за случващото се в нашия канал.

Има много фактори, които могат да доведат до успеха на хората във всичко, което желаят. Но като цяло всичко се свежда до основния фактор, ключов за здрав, щастлив живот и дори забогатяването.

Това е навикът. Хората по природа са създание на навика и когато се замислите, ще разберете, че това, което сте днес, е отражение на това, което сте правили в миналото.

Навикът е всяко действие, което правите ежедневно, за да станете това, което сте днес. Това показва, че навикът е това, което оформя живота ви в правилна или грешна посока.

Това е, което определя вашия вътрешен АЗ – емоции, тревожност, депресия, радост, благодарност, спокойствие и т.н. – и външния свят.

Следователно всеки, който иска промяна в живота си, се очаква да промени навиците си от отрицателни, обезсилващи към положителни, които ще ви отведат там, където искате да бъдете в живота си.

Въпреки че не е лесно да промените навиците си, с отдаденост и практика всеки може да ги промени и да стане по-добър човек.

Колкото повече правите нещо, толкова повече то става част от вас и ще можете да го правите автоматично – без излишно мислене.

Освен това не е достатъчно, че искате да промените навиците си от обезсилващи към овластяващи, които ще ви донесат здравето, богатството, щастието и други неща, за които мечтаете.

Също трябва да знаете разликата между отрицателните и положителните навици и да култивирате правилните, необходими за вашия успех.

Тук искаме да ви насочим към правилните навици за здраве, богатство и щастие, които можете да започнете да практикувате, за да водите живота, който винаги сте желаели.

Навици за постигане на успех и благополучие

1. Лягане и ставане по едно и също време всеки ден

                                                                       

Важно е да посветите навик на съня си. Времето, през което си лягате и се събуждате сутрин, са много важни за благосъстоянието на мозъка и здравето ви.

Нуждаете се от достатъчно сън, за да сте в добро настроение, правилното състояние на ума и ефективна енергия за извършване на необходимите дейности, които ще ви приближат до мечтата ви.

Трябва да зададете конкретно време за себе си – кога искате да спите и да се събудите. Времето, което задавате, до голяма степен зависи от вашия избор; може да вземете предвид времето, което благоприятства вашето здраве, работа и начин на живот.

И когато зададете времето, трябва да сте сигурни, че сте постоянни. В началото може да ви е трудно, да се чувствате замаяни или слаби, тъй като може да се провалите и да не успеете да спазвате плана си.

Въпреки това, не бива да забравяте, че изграждате навик и естествено отнема известно време, преди той да стане част от вас.

2. Упражнения

Упражненията подобряват не само физиката ви, но и вашата психика. Когато тренирате, вие подобрявате метаболизма на тялото си и събуждате телесните си клетки, като ги насърчавате да работят в максимален капацитет.

Упражненията също ви поддържат в добро настроение и позволяват правилния приток на кръв през всеки орган в тялото ви, което е отлично за вашето здраве.

Повечето хора в днешно време прекарват по-голямата част от живота си седнали или спят. Това не е добре за тяхното здраве, тъй като води до нарастване на няколко психични и физически заболявания като затлъстяване, депресия, сърдечни и белодробни заболявания и т.н.

Трябва да пуснете тялото си в действие, за да можете да останете активни през целия ден и да предотвратите болести, докато сте още здрави. Има много неща, които можете да направите, за да упражнявате тялото си.

Можете да посещавате фитнес залата, да практикувате йога, кикбокс, да спринтирате или да бягате, или да практикувате спорт по ваш избор. Всичко, което решите да правите, ще ви настрои за по-пълноценен живот.

3. Здраве и диета

Вашето здраве е вашето богатство и щастие – всъщност това е вашият живот. Всеки знае, че животът, изпълнен с болести, не си струва да се живее.

И едва ли ще успеете да постигнете нещо или да живеете живота, който искате, ако сте на легло. Ето защо е важно да отделите голямо внимание на този аспект от живота си.

Искате да сте сигурни, че предотвратявате болести, които могат да се появят в бъдеще, когато все още сте здрави. Изградете си здравословни навици и не забравяйте да посещавате личния си лекар и да се изследвате и преглеждате редовно.

С това ще можете да откриете къде да направите необходимите промени, за да избегнете проблеми в бъдеще.

Можете да направите тест за диета, тест за чревна микробиома, тест за хормони и друг тест, за да имате представа как да поддържате здравето си.

4. Детоксикирайте тялото си

Всеки ден консумирате храни и напитки, които съдържат токсини, а те, както знаете са  вредни за вашето здраве. Поради тази причина човешката система е предназначена да детоксикира и пречиства тялото от тези токсини.

Но поради големия брой токсини, попадащи в системата всеки ден, тялото ви може да не е в състояние да пречисти всичко; организма ви се нуждае от почивка, за да се съживи и да си върне силата, за да поддържа правилната функция на прочистване на вашия организъм.

Това се нарича детоксикация. Периодичното гладуване и консумацията на зеленчуков сок е отличен начин да направите това.

Когато гладувате, храносмилателната ви система няма да обработва никаква храна и ще си вземе почивка, тъй като няма нищо за обработка или детоксикация.

5. Почивка и отдих

Човешкото тяло работи точно като машина. Когато продължите да използвате машина, без да й позволите да си почине, тя ще се повреди.

Същото е и с хората, когато продължават да работят, без да си почиват и разпускат. Няма съмнение, че едно от основните неща, които тялото ни мрази, е стресът.

Затова е важно да балансирате стреса от деня, седмицата и годината с малко почивка и отдих. Това ще ви помогне да възстановите загубените сили и да се настроите в по-добро настроение, за да продължите задачите за успех пред вас.

Когато си вземете почивка, вашата производителност в този период може да спадне или дори да пострадат вашите доходи. Но това е само за кратък период от време.

В дългосрочен план това ще повиши вашата производителност и ще ви позволи да постигнете повече.

6. Награда

Винаги, когато ни възнаграждават, искаме да направим повече и повече. Това е, което родителите ни винаги са използвали, за да ни накарат да правим необходимите неща, когато сме били малки.

Спомняте ли си подаръците, които са ви обещавали, когато правите нещо важно, наградите, които са ви давали за вашите постижения и упорита работа? Какво се случва след това?

В крайна сметка правите това нещо още веднъж. Влагате всичко възможно, за да получите наградата отново. Така работи човешката психология. Тъй като сте били възнаградени, че сте направили нещо за първи път, ще искате да го направите отново, за да спечелите повече награди.

Но сега, когато пораснахте, никой вече не е готов да ви възнагради — всички вярват, че сте достатъчно зрели и знаете какво трябва да направите от грешките — но естествените навици и психология все още са налице.

Все още търсите поощрение за това, че продължавате да правите страхотни неща.

Така че, трябва да го направите за себе си – да се възнаградите, когато постигнете някакви добри неща и да направите необходимите жертви, за да практикувате положителните навици, необходими за вашия успех.

Как се възнаграждавате? Има много начини да се възнаградите за това, че сте направили нещо правилно, в зависимост от вашия избор.

Най-простото, което можем да ви препоръчаме, е да признавате себе си, когато правите правилното нещо. Това може да бъде комуникация със себе си — кажете си, че сте направили нещо достойно и ставате по-добра версия на себе си, и се гордеете — Похвалете се за най-малката задача, която сте постигнали.

Това ще освободи някои химикали в тялото ви, които ще подобрят настроението ви и ще ви направят щастливи. Когато правите това за всяко от вашите постижения, ще ви е интересно да правите повече.

Така че, когато практикувате някой от навиците, които ще ви отведат по-близо до мястото, където искате да бъдете в живота, признайте – и се възнаградете с подарък (ако можете).

Това ще увеличи желанието ви да правите повече и успешно да изграждате положителни и овластяващи навици за вашия успех.

 7. Благодарност

Всички знаем репликата „бъди благодарен за това, което имаш“. Всички чуваме и казваме тази фраза, но само малцина я прилагат в действие.

Да бъдеш благодарен за нещата, които вече имаш в живота си, е изключително важно за твоя успех и щастие.

Всъщност няма оправдание да привличате повече неща в живота си – ако не сте благодарни за тези, които вече имате.

Колкото и зле да мислите, че животът ви е точно сега, със сигурност има хора, чиито условия на живот са по-лоши от вашите. Имате в живота си страхотни неща, които си струва да оцените.

Но когато не сте щастливи и признателни за тези невероятни благословии, които вече имате – и сте тъжни и депресирани, не оценявате това. Благодарността не е навик, който практикувате веднъж всеки ден.

Това е навик, който практикувате през цялото време – трябва да се съсредоточите върху нещата, за които сте благодарни през целия ден.

Когато се събуждате всяка сутрин, вземете дневника си и запишете десет неща, за които сте благодарни – след това помислете дълбоко върху тях.

Нещата, за които сте благодарни – не е задължително да са големи неща. Големите неща се случват по-рядко в живота ви. Така че, трябва да накарате малките постижения да се зачитат.

Това ще ви помогне да поставите ума си в положителна позиция, която ще подобри настроението ви и следователно ще постигате по-големи цели.

8. Самосъзнание и рефлексия

Колкото и да искате да сте благодарни за добрите неща в живота си, вие също трябва да сте самоуверени и да погледнете колко далеч сте стигнали, да мислите положителни неща, къде искате да бъдете, какво правите нередно и начинът, по който можете да го поправите, за да постигнете успех.

Не можете да промените това, за което не сте наясно. Ето защо трябва да развиете рефлексен навик – където осъзнавате своя свят, за да можете да го подобрите.

Всяка сутрин трябва да вземете дневника си и да записвате какво се случва в живота ви – постиженията и предизвикателствата – записвайте всичко.

Това ще ви помогне да се освободите от стреса. Когато го напишете на хартия, вие ще можете да получите пълен контрол над живота си, да измерите растежа си и да знаете къде да направите корекции – за да стигнете до желаната дестинация за здраве, богатство, щастие и успех.

9. Медитация

Когато мислите твърде много за това, което се случва в живота ви, вие сте склонни да развивате стрес, тревожност и негативни настроения и емоции.

Сценарият е точно като компютър, който е претоварен – сигурно е, че процесорът ще започне да се нагрява. Вашият мозък е като процесора в тялото ви.

Когато прекомерно мислите, това реагира, като засяга психическото ви състояние. Ето защо трябва да освободите мозъка и ума си от някои мисли.

Това се нарича медитация. Можете да превърнете медитацията в ежедневен навик в живота си.

10. Планиране

Всички знаем, че е от решаващо значение да живеете и да се наслаждавате на живота и да се освободите от безпокойството, което идва с мисленето за бъдещето или депресията от засядането в миналото.

Но когато казват, че трябва да се наслаждавате на настоящия живот, те не казват, че трябва напълно да игнорирате по-добрите неща, които предстоят в бъдещето, и уроците, които можете да научите от миналото си.

Това, което казват, е, че въпреки че миналото и бъдещето да са важни, не бива да се хващате да забравяте да се насладите на настоящия момент и красивия живот около вас.

И така, това, от което се нуждаете, е да установите баланс между посещение на миналото си, живеене в настоящето и подготовка за това, което ви очаква в бъдеще.

Планирането е много важно за вашия успех – то ви служи като насока за това как трябва да изразходвате ценния си дар (време), за да превърнете мечтата си в реалност.

Планирането може да бъде ежедневен, седмичен, месечен или годишен навик. Винаги се опитвайте да зададете планове, които ще ви помогнат да предприемете необходимите действия, за да постигнете целите си.

Това значително ще промени живота ви към по-добро. Независимо от това, не бива да забравяте, че създаването на план не означава, че сте се затворили – трябва да направите всичко в плана си.

Това означава само, че имате посока, която можете да следвате по най-добрия начин, за да постигнете мечтите си. Затова се опитвайте всеки ден да планирате предварително и да подкрепите плана си с действия.

 11. Подхранване на ума си с правилната информация

Вашият ум е мощна част от тялото ви, която определя вашите резултати. Ако искате да подобрите живота си, трябва да започнете от ума си.

Трябва да нахраните ума си с информация, насочена към положителни резултати, която ще ви помогне да израснете в по-добър човек.

Това може да бъде под формата на четене на книги, слушане на подкасти, посещение на семинари и гледане на полезни видеоклипове и други източници, за да научите и четете, за да подобрите знанията си.

В света има много негативна информация. И когато консумирате тази информация, тя може да повлияе негативно на вашето мислене и вярвания.

Така че трябва да балансирате ситуацията, като замените лошата информация с положителна. Ученето на повече всеки ден също ще ви помогне да имате повече представа за живота си и да разрешите проблеми, които преди не сте могли да разрешите.

Превърнете ученето в ежедневен навик. Намерете нещо положително и ново, за да научите и оцените себе си.

12. Търпение

Понякога в живота не получавате това, което искате – и най-често ще трябва да изчакате известно време, преди да започнете да получавате резултатите от усилията си.

Плодът, който искате да съберете, ще дойде едва след няколко години на последователни усилия и опити. Това е същото, което се случва, когато искате да постигнете някои неща.

Трябва да развиете вашето търпение, да се научите да правите саможертва и удовлетворение и да укрепите способността си да се отказвате от непродуктивни неща, за да постигнете целите си. 

13. Преглед на вашето виждане

За вас е важно да имате цели и визия в живота, защото това ви дава посока на енергия и усилия, за да постигнете нещо смислено в живота си.

Всеки, който няма цел, няма да има към какво да работи и ще загуби посока и фокус. Това ще го накара да се скита наоколо без цел в живота – което, от своя страна може да доведе до няколко психически и физически проблеми.

Може да изпадне в депресия, да загуби самочувствието и почтеността си, да развие повече лоши навици, които пречат на успеха му. За да се освободите от всичко това, трябва да имате цел и визия за това кой искате да станете, за да можете да продължите да работите за това всеки ден.

Въпреки това, колкото и да е важно да имате цел, важно е редовно да преглеждате тези цели. Като човешки същества ние лесно забравяме нещата и губим фокус поради многото неща, които се случват в живота ни.

Ето защо трябва редовно да се връщате към целите си и да ги преглеждате – искате да проверите колко близо сте до тези цели и какво трябва, за да продължите да се приближавате до постигането им.

Преглеждайте таблото си всеки ден, за да си напомняте и да поддържате фокуса и енергията си в правилната посока за успеха си.

 14. Дисциплина и почтеност

Дисциплината и почтеността са два страхотни навика на успешните хора. Рядко ще намерите някой, който е постигнал успех без тези два навика?

Това е просто мярка за това колко сте честни и доверчиви със себе си – способността ви да правите това, което си казвате, че ще направите.

Това е много важно за вашия успех, защото когато се ангажирате, че ще направите нещо и не успеете да го направите, вашето самочувствие ще бъде засегнато.

Ще започнете да мислите лошо за себе си и ще имате по-малко доверие в способностите си. Така че, когато обещаете или поемете ангажимент пред себе си, че ще направите нещо, уверете се, че не пропускате да го направите, независимо дали ви се иска или не.

Просто се уверете, че го правите. Въпреки това, вашият ангажимент не трябва да е голяма задача, ако тепърва започвате.

Започнете с прости и постижими ангажименти, които можете да изпълните, след което постепенно ги увеличавайте до по-големи задачи.

Това ще ви помогне да имате повече доверие и увереност в себе си и ще ви помогне да постигнете по-големи неща, които ще ви дадат усещане за удовлетворение и радост.

 15. Утвърждения

Както споменахме по-рано, вашият вътрешен свят е това, което определя вашите външни резултати. Вярванията, които имате, вашето мислене и възприятие създават живота, който живеете.

 Ако искате да промените нещо в живота си, тогава трябва да започнете от ума си. Ето защо утвържденията са важни. Те ви помагат да инсталирате нов набор от вярвания във вашата психика.

Така че, когато искате промените негативно мислене към положително или да запазите положителните мисли, които вече имате, трябва да практикувате утвърждения редовно.

Това е така, защото вие сте това, което мислите и казвате за себе си. Да предположим, че искате да изградите увереност и смелост на характера; когато продължавате да си повтаряте всеки ден, че ще бъдете смели или вече сте уверени, подсъзнанието ви ще бъде препрограмирано да мисли и вярва, че сте смел и уверен човек и в крайна сметка вие ставате уверени.

Кажете си всяка сутрин нещата, които искате в живота си, и потвърждавайте, че ще ги имате. Това допълнително ще увеличи фокуса и посоката ви, за да станете това, което искате да бъдете.

 16. Развитие на умения

Уменията са важни за вашето израстване и развитие. Трябва да си създадете навик да развивате нови умения и да подобрявате тези, които вече имате.

Проверете уменията, от които се нуждаете, за да станете по-добра версия на себе си, развийте тези умения едно след друго, за да можете да изградите своята увереност и компетентност с течение на времето.

 17. Управление на вашите пари

Поддържането на отчет за вашите финанси и търсенето на най-добрия начин да ги управлявате е от съществено значение за успеха ви в богатството.

Много хора продължават да се борят с финансите си, защото имат лоши навици на харчене, тъй като не записват и не управляват приходите си.

Ако искате да привлечете повече пари в живота си, тогава трябва да се научите да управлявате тези, който вече имате – защото парите ще дойдат при вас само когато разберете, че използвате правилно този, който вече имате. Това е практическо правило. 

Добрият навик за управление на парите, който можете да култивирате, е спестяване. В зависимост от вашия избор и размера на доходите, спестете — 10% или повече от доходите си всеки месец.

Можете да използвате парите от тези спестявания, за да инвестирате в неща, които ще ви доближат до визията ви.

 18. Инвестиране

Много хора не знаят или не разбират правилото на богатството, което е да купувате по-малко задължения и повече активи.

Пасивите са неща, които важат пари от джоба ви, докато активите са онези неща, които правят пари за вас, независимо дали в дългосрочен или краткосрочен план.

Трябва да развиете навика да трупате повече активи в живота си и да купувате по-малко неща. Трябва да инвестирате в акции, облигации, недвижими имоти или всяка друга инвестиция, която разбирате.

И ако не разбирате нито една от тези, крайно време е да започнете да учите за тях, защото това е един от ключовите ви фактори за изграждане на живота, който искате.

 19. Работа в екип и социализация

Това е друг важен навик, който трябва да развиете. Хората са социални същества. Обичаме да общуваме помежду си, да споделяме идеи, болки, радост и да преминаваме през трудностите на живота заедно.

Ако искате да стигнете далече, не тръгвайте сами, а в група.Свържете с хора, които имат същите цели и идеи като вашите и други, които са над вас, за да учите, да имате подкрепящ екип и да растете по-бързо.

Освен това, общуването в група също ще ви помогне да се предпазите от стрес и депресия, тъй като ще имате повече от достатъчно хора, с които можете да споделите болките си и да разрешите предизвикателствата си.

 20. Щедрост 

 Не случайно казват, че споделеното щастие е двойно щастие. Щедростта ви учи не да мислите какво нямате, а какво имате и от каква полза може да бъде за останалите.

Хората, които се страхуват да дават, са от онези, които винаги са вглъбени, в това, което им липсва – и затова им е трудно да дават на другите.

Но когато развиете вашата щедрост, мозъкът ви ще бъде принуден да мисли в посока на изобилието – как можете да спечелите повече пари, например, и да дадете повече, в сравнение с мисленето, че ще загубите парите си .

Щедростта също ви помага да се отървете от егоистичните интереси и да култивирате поведението, което ще ви помогне да изградите по-добри отношения с хората.

 21. Позитивност

Това, което имате в живота си, се определя от нещата, върху които се фокусирате. Ако се фокусирате върху негативните събития около вас, ще продължите да привличате повече от това в живота си, защото там ще бъдат насочени вашият фокус и енергия.

Без значение колко лоша може да бъде ситуацията, винаги има някаква положителна страна в живота ви.

Положителната страна е това, върху което трябва да съсредоточите енергията си – и когато направите това, ще можете да привлечете повече доброта и позитивност в живота си.

Това ви прави оптимист, който винаги е щастлив и доволен от живота си и ви дава енергия да правите повече неща, които ще ви направят по-добрият човек, който желаете да бъдете.

22. Пиене на йонизирана вода

Водата съставлява значителен процент от човешкото тяло. Така че, когато искате да подобрите здравето и благосъстоянието си, важно е да знаете за водата, която консумирате.

Лекарите са доказали трайните ползи от приемането на достатъчно вода, особено всяка сутрин, за да сте сигурни, че сте хидратация.

Въпреки това, по-голямата част от водата и напитките, които хората консумират, не са полезни за тяхното здраве. Има храни и напитки – като сода, чешмяна и бутилирана вода и т.н. – които намаляват pH-то на тялото.

Когато се натрупват, всички тези киселини обикновено водят до кисела среда, която отваря пътища за различни болести. И както всички знаем, когато си болен, не можеш да бъдеш продуктивен, нито щастлив.

Следователно трябва да знаете правилната вода, която трябва да консумирате, за да подобрите здравето си. Като цяло, това, от което се нуждаете, за да съживите клетките си, е алкална йонизирана вода.

Тази вода повишава pH на тялото ви, помага ви да лекувате възпаления, хидратира правилно тялото ви и ви предпазва от заболявания.

Създайте си навик да хидратирате тялото си всяка сутрин с тази животоспасяваща вода и се насладете на дивидента от здравословен и богат живот, изпълнен с радост и щастие.

 23. Витамини и добавки

Витамините и добавките са добър начин да подобрите здравословното си състояние. Както споменахме по-рано, повечето храни, които хората приемат днес, нямат пълноценни хранителни вещества за тялото.

Поради този факт е страхотна идея да добавите някои добавки към вашата диета – така че те да могат да компенсират липсващите основни хранителни вещества в тялото ви.

Има много добавки и витамини, които можете да приемате в зависимост от това, което ви липсва. Можете да приемате ежедневно добавки на базата на ukon и куркума — това ще ви помогне да подобрите здравето си, като повишите имунната си система и цялостната функционалност на тялото.

24. Четете книги

                           

Ако искате да разкриете тайната на живота, потърсете я в книгите. Успешните хора винаги са подчертавали важността на четенето на полезни книги.

В книгите е съхранена изключително ценна информация от велики хора от поколение на поколение.

Изследванията също така доказват, че последователното четене ще ви помогне да подобрите умственото си представяне.

Поради тази причина е изключително важно всеки, който е жаден за успех в която и да е област от живота си, да възпита навика да чете книги от велики автори.

Въпреки че много хора намират четенето за трудно, можете да изградите добър навик за четене, като следвате основния принцип за развиване на навици.

Изберете удобно време за четене всеки ден — за предпочитане сутрин — броя страници, които искате да четете всеки ден, и място, на което ще можете да се усамотите.

Награждавайте се, когато изпълнявате задачата си да четете всеки ден. С това ще можете да изградите отличен навик за четене и да подобрите живота си във всички аспекти.

 25. Бъдете с позитивни хора

Въпреки че изглежда, че е закон във физиката, законът за движение на Нютон е постоянният закон на природата. В него се казва: „Всяко действие има противодействие“.

Ето как животът функционира от самото начало. Вибрацията, която зададете, винаги ще ви резонира. Какво имаме предвид?

Светът, в който всички се намираме, е пълен със задачи, които карат живота да бъде стресиращ. И съзнателно или не, много хора прехвърлят своя стрес и умора върху другите.

Това, което тези хора не знаят, е, че това, което даваш, е това, което получаваш. Ако се отнасяте негативно към хората, ще получите отрицателна обратна връзка от тях.

И когато сте оптимист, когато общувате с хората, те ще ви върнат положителния жест. Така че, ако искате позитивност, спокойствие и щастие в живота си, изградете навика да бъдете позитивни с хората.

Това ще ви помогне да получите доброта в замяна.

Заключение

Много от нещата, които правите ежедневно, определят кой ще станете и какво ще постигнете в живота.

Когато погледнете тези навици, които забавят растежа и успеха ви, ще разберете, че те имат една обща характеристика – а това е, че ви доставят кратко удоволствие.

Но това е опасно, защото ще ви изтрие шанса да получите това, което искате в живота. Краткосрочното удоволствие ще ви попречи да се насладите на дългосрочното щастие и чувството на удовлетвореност.

Затова трябва да добавите благодарност и търпение към навиците си. Трябва да знаете, че добрите неща изискват време – и ако искате нещо страхотно в живота, трябва да сте готови да направите необходимите жертви.

Необходими са най-малко 21, 30, 60, 90 дни за промяна и преодоляване на навиците и създаване на нови.

Когато практикувате все повече и повече навици и стоите далеч от лошите, обезсилващи навици, ще можете да придобиете самоконтрол над живота си, да станете дисциплинирани и по-малко засегнати от изкушениятая.

Не се очаква да практикувате всички навици, които сме предоставили. Ние ви дадохме само голям избор от опции за положителни навици, които можете да използвате, за да подобрите здравето, богатството и щастието си.

Можете да изберете няколко от навиците – може би три, четири или повече навика – и да започнете да практикувате поне 21 дни, за да го направите част от живота си за здравословен, богат живот, пълен с радост и щастие.

Може да не забележите ефекта от тези навици в краткосрочен план, но това прави забележима разлика в живота ви в дългосрочен план.

Ако смятате, че това съдържание ви е било полезно, моля, запишете се за нашата страница, харесайте и споделете съдържанието, за да могат други да се възползват от него.

Също така, присъедините се към нашата Facebook страница. Уведомете ни  относно  вашите  мнения и коментари в секцията за коментари по-долу.

Може също да разгледате РАБОТЕТЕ ПО-УМНО, А НЕ ПОВЕЧЕ

Безплатни онлайн семинари: https://uspehsantoaneta.net/безплатни-бизнес-виртуални-семинари/

Моите курсове: https://bit.ly/3kUqL9N

Препоръчани е-книги:

Препоръчани линкове:

 

Exit mobile version