Пасивен доход

бизнес менторство

Пасивно инвестиране с Антоанета (Тони) Цочева

Силата на финансовата свобода

Казвам се Антоанета Цотчева. Аз съм инвеститор, ментор, предприемач и бизнес лидер с над 20 годишен опит.

Защо пасивен доход

Пасивният доход ви дава стабилност

Пасивният доход ви помага да устоите на краткосрочна волатилност и различни икономически сътресения. Пазарите никога не са статични. Но такъв е живота. С повече от 20 години зад гърба ми като предприемач, инвеститор и бизнес лидер, със сигурност мога да твърдя, че волатилността и несигурността са са неразривна част от ежедневието. Финансовата независимост е единственият реален начин, единственият билет за излизане от този омагьосан кръг. А пасивният доход е първата стъпка.

Пасивният доход ви дава гъвкавост

Осигуряването на значителен пасивен доход ви позволява да бъдете гъвкави с разходите си за живот. Това ви позволява да се освободите от идеята, че ходенето на работа е въпрос на оцеляване за вас.
Освен това ви позволява да поглезите себе си и близките си с приятни изненади, да преодолеете успешно неочаквани препятствия и  трудности.

Пасивният доход ви дава допълнителна доза самоувереност

Както всяко друго значително постижение, създаването на солиден пасивен доход ще ви даде невероятен тласък на самочувствието. Знаейки, че ще можете да поддържате начина си на живот, независимо от кариерната ви ситуация, напълно ще промени начина, по който гледате на живота, особено в общество, където всеки на практика е женен за работата си.

Пасивният доход ви дава спокойствие

Спокойствието е нещо крайно необходимо, но драматично пренебрегвано в наше време. Предполага се, че всеки е „ свикнал“ да живее в среда с висок стрес и непрекъснато да се тревожи за несигурността в бъдещето си. А осигуряването на пасивен доход е първата стъпка към отърсването от оковите на стреса, към постигането на желаното „спокойствие“, с което търговците винаги се опитват да ви приспиват.

Парите са ресурс. Богатството е средство за постигане на цел. Колкото по-рано осъзнаете това, толкова по-лесен ще бъде животът ви.

Пасивният доход ви освобождава

Печелете пари, за да живеете. Не живейте, за да печелите пари.

  • Свобода да избирате най-доброто за себе си
  • Свобода да се развивате със собствено темпо
  • Свобода да откриете истинското си аз
  • Свобода да работите върху целите си
  • Свобода да покорявате различни цели
  • Свобода да успявате

Активно и пасивно инвестиране

Научете разликата

За активно инвестиране трябва постоянно да участвате. Най-добрият пример за активно инвестиране и нещо, което всички наши членове разбират, е фондовият пазар. Разбира се, фондовият пазар, както повечето форми на активно инвестиране, ви представя отличен начин да увеличите богатството си, стига да сте готови да работите за него. И работата е много, която трябва да се свърши, особено ако искате да го направите правилно. Дългосрочните стратегии, като използваните от нашата общност, използват задълбочени изследвания за изграждане и поддържане на диверсифицирани портфейли за дълги периоди от време. Това означава дни или дори седмици, прекарани в проучване на отделни бизнеси, което (разбираемо) може да бъде отблъскващо за новите инвеститори.

От друга страна, пасивното инвестиране е много по-спокоен подход. С пасивното инвестиране вие ​​по същество се стремите да създадете портфейл от тип „купуване и задържане“, който непрекъснато нараства с течение на времето. Това го прави най-подходящия за много прохождащи инвеститори, които искат да направят първите си стъпки в света на инвестирането. Но не позволявайте лесният метод на влизане, да ви заблуди, защото този подход в никакъв случай не е по-малко мощен от търгуването с акциите или крипто. Да, това е по-бавен метод, но е друг вид доход, поток от приходи, който се нуждае от време, за да генерира възвращаемост, без да изисква допълнителни непрекъснати усилия от ваша страна.

Диверсификация

Защо всеки трябва да вземе предвид пасивните инвестиции

Освен всичко отбелязано по-горе, трябва да помислите и за диверсификация.

Диверсификацията е ключът към подсигуряването на финансовото ви състояние. И това се отнася за цялата ви инвестиционна кариера. На фондовия пазар не оставяте цялото си портфолио заключено в една индустрия. Ако работите с криптовалута, не искате да поставите всичко в една монета по същата причина. И това е ключът към успешното инвестиране във всяка една сфера. И се очаква, че всички са наясно с това правило, нали? Но се оказва, че много инвеститори пропускат да приложат това правило на практика. Само защото притежавате някои акции, не означава, че не трябва да пробвате ръката си в криптовалута или недвижими имоти. Това, че основно инвестирате активно, не означава, че не можете да дадете шанс на пасивното инвестиране. Защото никога не знаем какво може да ни донесе утрешният ден.

Запознах се с две невероятни възможности, които бих искал да споделя с вас тук:

• Пасивен доход чрез Safe Havens
• Пасивен доход чрез FOREX търговия

Мрежов маркетинг

Работата в мрежа и по-конкретно мрежовият маркетинг е един от най-мощните предприемачески инструменти. И за разлика от повечето други „инструменти“, той се предлага на практика без допълнителни разходи. Един находчив човек може да използва своята контактна мрежа, за да постигне всичко – от стартиране на бизнес, намиране на правилните хора за работата, растеж и мащабиране, разработване на продукти и дори продажби.

Но да кажем, че не искате да бъдете собственик на бизнес. Може би вече имате кариера и сте доволни от позицията си. Или, може би, вашият бизнес вече е в момента, в който на практика се управлява сам, без допълнителни усилия от ваша страна. Но все още има повече начини да използвате мрежовия маркетинг, за да спечелите допълнителен доход. Винаги можете да препоръчате или популяризирате определени компании или марки, да помогнете на други хора да се свържат и да помогнете на амбициозни предприемачи. Или с други думи, възможностите са безкрайни.

Платформи

инвестиране в злато и сребро

Инвестиране в злато и сребро

пасивно инвестиране трейдинг

Пасивно инвестиране - трейдинг

Отказ от отговорност

Нашият екип използва и двете услуги, изброени по-горе, и сме изключително доволни от резултатите до момента. Все пак искаме да ви напомним, че никой не може да предвиди пазара на 100%.

Всеки път, когато инвестирате, било то в акции, криптовалута, благородни метали или валута, има известен риск. Никой не може да гарантира 100% успех, когато става въпрос за реални търговски дейности. Съветваме ви никога да не инвестирате целия си капитал. Разпределете част от бюджета си за търговия и търгувайте само с тези пари. Последните крипто сривове и миналогодишното фиаско на акциите на GME са отлични примери за това как трябва да търгувате само с пари, които можете да си позволите да загубите. Никога не вземайте заеми, ипотекирайте имота си и не влагайте всичките си спестявания в дадена форма на търговия. Интелигентното разпределение на бюджета, търпението и дисциплината са белезите на успешния инвеститор.

Готови ли сте да се откажете от забързаната игра и да развиете бизнеса си по начин, съобразен с истинското ви Аз?